O expoziţie 100 % originală: Cloud Factory
* Comunitatea handmade din vestul ţării îşi face cunoscută arta
Timişoara. În zilele de 5 şi 6 decembrie 2008 are loc prima expoziţie din partea de vest a ţării dedicată obiectelor lucrate de mână. Douăzeci de creatori independenţi s-au reunit sub numele de Cloud Factory pentru a promova arta handmade.
Curentul handmade a atins stadiul de fenomen la Bucureşti, unde săptămânal au loc târguri şi expoziţii de gen. Timişorencele Ana-Maria Teodorescu şi Manuela Marchiş au strâns creatorii locali de produse handmade într-o singură comunitate. Cloud Factory este prima lor ocazie de a-şi prezenta public creaţiile şi tehnicile. Mărgele pictate, cercei fistichii, pantofi, genţi şi haine îndrăzneţe, cutii colorate şi piese decorative fac obiectul unui eveniment unicat pentru Timişoara.
Încăperile de la subsolul Palatului Cultelor (str. Augustin Pacha) vor intra pe mâinile “mestesugarilor de nori ". De Sfîntul Nicolae (5 şi 6 decembrie), Cloud Factory propune timişorenilor o expozitie inedită de creaţii handmade, prezentări de modă şi workshop-uri pentru cei interesaţi să-şi stimuleze latura creatoare.
"Dorim să aducem în actualitate produsele unicat, create manual cu migală şi imaginaţie. Vrem să dezvăluim şi celorlalţi secretele meşteşugului nostru şi să-i inspirăm să-şi descopere creativitatea”, declară Ana-Maria Teodorescu, una dintre iniţiatoarele Cloud Factory.
În cele două zile de expoziţie se vor desfăşura workshop-uri de pictură pe plase din material textil, pe bile reciclate din lemn şi pe figurine din ceramică. Evenimentul are şi o puternică componentă ecologică, promovând reciclarea prin reutilizare. O bună parte din artişti recuperează materiale vechi şi le integrează în operele lor, conferindu-le astfel o nouă utilitate.
Cloud Factory este o mişcare anti-uniformizare care oferă soluţii originale pentru un stil de viaţă modern. Cei 20 de artişti s-au adunat în jurul ideii că fiecare persoană este unică şi merită produse unicat prin care să-şi exprime personalitatea. Expoziţia de Sfântul Nicolae deschide o serie de manifestări care urmăreşte să promoveze comunitatea handmade din vestul ţării, să o aducă în atenţia celor care apreciază frumosul şi originalitatea şi le gasesc tot mai rar în jur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu