luni, 23 mai 2011

Expozitie si ateliere la D'arc


În zilele de 28 şi 29 mai, 2011, are loc un alt eveniment dedicat obiectelor lucrate de mână. Zeci de creatori independenţi s-au reunit sub numele de Cloud Factory pentru a promova arta handmade.

Asociatia Cloud Factory prezinta diferite tehnici de creatie pe care le adapteaza temelor ecologice prin atelierele specifice; „insigna de teleportare” este un atelier in care oricine doreste poate sa transforme niste capace de bere sau suc in insigne care se pot purta. „Nu fi pungas !” atelierul cel mai iubit , la care se picteaza plase din panza, cu culori speciale de textil, in ideea de a renunta la cele de plastic.

Cloud factory va mai prezinta si obicte lucrate manual ; de mebri asociatiei cum ar fi : mărgele pictate, cercei fistichii, genţi şi haine îndrăzneţe, cutii colorate şi piese decorative fac obiectul unui eveniment unicat pentru Timişoara.

"Dorim să aducem în actualitate produsele unicat, create manual cu migală şi imaginaţie. Vrem să dezvăluim şi celorlalţi secretele meşteşugului nostru şi să-i inspirăm să-şi descopere creativitatea”, declară Ana-Maria Teodorescu, una dintre iniţiatoarele Cloud Factory.

În cele două zile de expoziţie se vor desfăşura workshop-uri de pictură pe plase din material textil si atelierul cu insigne din capace. Evenimentul are şi o puternică componentă ecologică, promovând reciclarea prin reutilizare. O bună parte din artişti recuperează materiale vechi şi le integrează în operele lor, conferindu-le astfel o nouă utilitate.

Cloud Factory este o mişcare anti-uniformizare care oferă soluţii originale pentru un stil de viaţă modern. Artisti manufacturieri s-au adunat în jurul ideii că fiecare persoană este unică şi merită produse unicat prin care să-şi exprime personalitatea. Expoziţia continua serie de manifestări care urmăreşte să promoveze comunitatea handmade din vestul ţării, să o aducă în atenţia celor care apreciază frumosul şi originalitatea şi le gasesc tot mai rar în jur.

Cloud Factory

Mobil: +40 724 108 787

E-mail: cloudsfactory@gmail.com , ana@cloudfactory.ro

Site: www.clouds-factory.blogspot.com

Niciun comentariu: